Allereerst, wat doet een interieurarchitect.
Een interieurarchitect (in de volksmond ook wel binnenhuisarchitect genoemd) wordt vaak verward met een stylist of interieurontwerper. Echter, er is een groot verschil: een interieurarchitect heeft naast de benodigde creatieve vaardigheden ook bouwkundig -en technische kennis. Een interieurarchitect houdt zich dus bezig met alle aspecten van een woning, waarbij de focus ligt op het creëren van ruimtes. Zodoende wordt (vaak) eerst de (dragende) constructie en bouwkundige staat van de woning in kaart gebracht, zodat het ontwerp niet beperkt wordt door de indeling en constructie van de bestaande situatie. Uiteraard zal een interieurarchitect uw wensen en budget hierin meenemen.

Ook beperkt een interieurarchitect zich niet alleen tot de binnenzijden van de woning, ook de buitenafwerking (zoals de gevel, dak, etc.) en de tuin wordt vaak meegenomen in het ontwerpproces. Al deze factoren staan namelijk in relatie met elkaar.

Nu zal ongetwijfeld de vraag bij u opkomen, wat het verschil is tussen een architect en interieurarchitect. Wel, een architect houdt zich veelal bezig met nieuwbouwprojecten en een interieurarchitect veelal met bestaande projecten zoals een verbouwing en/of renovatie. Het aanpassen van de indeling, al dan niet door het verplaatsen van een muur (of muren) en daarbij horende draagconstructies of het plaatsen van een aanbouw is voor een interieurarchitect de dagelijkse gang van zaken. Ook elementen als (na) isolatie, elektra (licht, beveilging, audio, domotica, ed), afwerking, materialisatie, verlichting, inrichting en het ontwerp van maatwerk meubels (kasten, keukens, wasbakken, etc.) worden meegenomen in het ontwerpproces.

En niet geheel onbelangrijk, een interieurarchitect neemt u een hoop werk en risico uit handen. Hij kent de wereld van het bouwen en verzameld alleen de beste mensen om zich heen, ieder met zijn eigen specialisme. Dit laatste moet u zeer zeker niet onderschatten, er zijn nog teveel verhalen van malafide aannemers en klusjesmannen die mensen duperen met hun onkunde. Een interieurarchitect behoedt u voor een hoop ergernis en kosten achteraf.

Wat doet Joosteninterieur.

Joosteninterieur realiseert voornamelijk hoogwaardige interieurontwerpen voor woonhuizen, appartementen, penthouses en villa’s. Maar ook kantoren en overige zakelijke dienstverlening behoren tot het takenpakket. Vooral bij een renovatie of verbouwing biedt Joosteninterieur de uitkomst, waar een aannemer of interieurbouwer veelal functioneel denkt, zoekt Joosteninterieur daarentegen naar de juiste balans tussen belevingswaarde en functionaliteit. In een ontwerp zal altijd worden gezocht naar een passend, eigen en verassend ontwerp dat perfect bij u of bij uw klanten past en een resultaat dat aan uw verwachting voldoet of deze zelfs overtreft.

Joosteninterieur bouwcoördinatie
Ten tijden van de uitvoering voert Joosteninterieur de directie en is het aanspreekpunt voor de aannemer, gemeentelijke instanties en derde partijen. U wordt dus niet onnodig lastig gevallen en belast met technische vragen waar u eigenlijk geen weet van heeft. De werkzaamheden worden gedurende de uitvoering gecoördineerd, zo wordt er minimaal 3x per week een bezoek gebracht aan de bouwlocatie. Tijdens dit bezoek worden de werkzaamheden uitvoerig getoetst op de juiste maatvoering, materiaalgebruik en kwaliteit.

Joosteninterieur is onafhankelijk.
Kent -of heeft u goede ervaringen met een aannemer/interieurbouwer en wilt u de verbouwing door een bepaald bedrijf laten uitvoeren, dan is dat geen enkel probleem. Joosteninterieur is namelijk onafhankelijk en heeft geen vaste samenwerkingsverbanden of financiële constructies met uitvoerende partijen. Uiteraard hebben wij in de loop der jaren wel een netwerk opgebouwd van aannemers, interieurbouwers, constructeurs, etc. waarvan zeker is dat de kwaliteit die Joosteninterieur verlangt ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Joosteninterieur hanteert een Algemene Voorwaarden waaraan een aannemer dient te voldoen, welke uw rechten beschermd en geschillen voorkomt.

Wat opdrachtgevers over Joosteninterieur zeggen

Project appartement Rotterdam I

“Joosteninterieur is erin geslaagd onze ideeën en plannen te vertalen in een uniek appartement. Alle meubels zijn op maat gemaakt, waarin het gevoel van eigenheid en uitzonderlijke details goed zichtbaar is. Ook de keuken is op maat gemaakt, iets waarvan wij dachten dat dit niet haalbaar zou zijn. Vooral de intensieve begeleiding tijdens het ontwerpproces en de bouw hebben wij als zeer prettig ervaren. Ons appartement is werkelijk prachtig”.

Project woning Amersfoort

“De verbouwing is aldus ons goed gelukt. De uitvoering  is binnen het afgesproken budget gebleven, de adviezen voor oa. een Domotica systeem, de meubels, ed. hebben bijgedragen aan ons dagelijks comfort. Niet eerder was er een gashaard in ons type huis toegepast (onmogelijk volgens vele) maar Joosteninterieur heeft dit op een creatieve manier weten te realiseren. Een goed geslaagd project ”.
interieurarchitect

Project woning Capelle a/d IJssel II

“Aanvankelijk waren wij erg sceptisch met betrekking tot de inschakeling van een interieurarchitect en de bijkomende kosten. ´Dat kunnen wij zelf toch ook´en´wij weten toch hoe we het willen´. Wij durven achteraf te stellen dat Joosteninterieur de investering dubben en dwars waard is gebleken. Tijdens de ontwerpfase kwamen we erachter dat we helemaal niet goed wister wat wij wouden en er allemaal mogelijk of te koop is”.